Leren leren

DUOLINGUO


Leer met Duolingo aan de hand van verschillende vertaal- en luisteroefeningen een nieuwe taal.

LYRICS TRAINING


Een taal leren aan de hand van populaire songs? Dat kan met LyricsTraining.

Kies de taal (Nederlands, Frans, Turks, Engels, Zweeds, Italiaans, Spaans, Duits…) die je wil leren, kies een nummer en druk op start. Het nummer speelt en jij moet de ontbrekende woorden invullen. Een heel leuke manier om woorden en grammatica te leren (en je kan meezingen!).

XSNAPDA


Xsnapda is een website waar leren leuk is! Je vindt er heel veel toffe video’s die je heel wat bijleren over wiskunde, taal, geschiedenis… En dat allemaal op een grappige en leuke manier! 

Zit je in het vijfde leerjaar: klik hier.

Zit je in het zesde leerjaar: klik hier.

SCRATCH


Scratch is een gratis programmeertaal en online community waar je je eigen interactieve verhalen, games en animaties kan creëren.

KETNET


Ketnet zendt opnieuw heel wat interessante programma’s uit. Ook op hun website kan je over allerlei zaken bijleren: over dieren, sporten, uitvindingen, geschiedenis, wetenschappen. Neem zeker eens een kijkje!

KHAN ACADEMY


Met Khan Academy kan je thuis opnieuw herhalen wat je op school niet hebt begrepen! Krijg uitleg over verschillende vakken aan de hand van tekst en video van online leerkrachten.

Wablieft & Taalblad.be


Wil je je Nederlands verbeteren door nieuwsartikels te lezen?

Dat kan natuurlijk op websites van verschillende kranten, maar ook op de volgende sites: Taalblad en Wablieft herschrijven het nieuws in eenvoudig Nederlands

NEDBOX


NedBox is een website om Nederlands te oefenen. Dat kun je hier op een leuke manier doen, via tv-fragmenten en krantenartikels.

WRTS


Maak lijstjes van je nieuwe woorden, oefen ze in of test je kennis met de speciaal voor jou gemaakt overhoringen. Met WRTS kan het allemaal!

SCHOOLTV


Ben je klaar met al je huiswerk, maar wil je toch nog enkele dingen oefenen?

Op deze website vind je honderden oefeningen! Rond wiskunde, Frans, aardrijkskunde…

OEFEN.BE


Ben je klaar met al je huiswerk, maar wil je toch nog enkele dingen oefenen?

Op deze website vind je honderden oefeningen! Rond wiskunde, Frans, aardrijkskunde…

HET KLOKHUIS


Met een snapje, snap je het! Leer via Het Klokhuis verschillende trucjes zodat je nooit meer fouten maakt in het Nederlands.

WELKLIDWOORD


De oefening? Het oefening? Ben je niet zeker, ga dan naar welklidwoord om te controleren welk lidwoord bij jouw zelfstandig naamwoord past.

NL FACILE


NL Facile biedt gratis Nederlandse oefeningen om op een gemakkelijke manier je Nederlands te verbeteren.

 

BATTAKING


Een taal leren is niet gemakkelijk. 1000 woorden leren is een briesje. BattaKing is een app om 1000 engelse woorden te leren. Klikken, spelen en leren !

QUIZLET


Alles wat je maar wil, kan je leren met Quizlet. Begin vandaag te leren met flashkaarten, spelletjes en leermiddelen. Het is allemaal gratis!

WEZOOZ ACADEMY


Niet goed opgelet tijdens de les? Ga dan eens een kijkje nemen op de website van Wezooz Academy. Ze bieden online studiehulp met lesvideo’s, oefeningen & toetsen. Probeer gratis! Ze hebben ook een YouTube-kanaal met gratis lesvideo’s.

VERBUGA


Verbeter met Verbuga je grammatica door oefeningen op regelmatige en onregelmatige werkwoorden in de verschillende stamtijden te maken.

LEARNING APPS


Klaar met je huiswerk, maar zin om al spelend te leren?

Op deze website kan je zelf een app maken om leerstof te leren en er een spel van te maken. Of je kan gewoon de spelletjes spelen die andere mensen maakten.

BONJOUR DE FRANCE


Je Franse spreekvaardigheid oefenen of wil je je woordenschat verbeteren? Ga naar Bonjour de France en ontdek wat je er nog allemaal te leren valt!

 

BRULINGUA


Leer een nieuwe taal! Speciaal voor Brusselaars die Nederlands, Frans, Duits of Engels willen leren.

Viel Spaß, veel geluk, bonne chance, good luck!

BESCHERELLE


Bescherelle zorgt ervoor dat je op een leuke manier je grammatica kan oefenen. Geen saaie oefeningen in je boeken meer!